Chlorella Biologica Tabletten 100 gram/ 200 st.

 • Model: CH-BIO-T
 • Spaarpunten: 9
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • € 16,96

 • Excl. BTW: € 15,56
 • Prijs in spaarpunten: 235

 • 2 of meer € 13,56
 • 3 of meer € 11,87
 • 6 of meer € 11,02

■Energie ■Stoelgang ■Jodium    

Wat is Chlorella?
Waar wordt Chlorella voor gebruikt?
CHALIX Chlorella Biologica & Kwaliteitscertificaten
Verschil tussen Japanse Chlorella Expert en Chlorella Biologica
Voedingswaarden & Ingrediënten
Gebruiksadvies
Voordeelpakketten

 

Wat is Chlorella?

Chlorella is een heel bijzonder organisme, een eencellige alg die leeft in zoet water. Chlorella is eigenlijk een micro-alg, een microscopische kleine algen-soort. Van algen weten we dat ze in het water leven, maar wat maakt deze Chlorella alg zo bijzonder?

Chlorella zit bomvol essentiële voedingsstoffen en bevat een hoge concentratie anti-oxidanten. Deze voedingstoffen omvatten vitaminen, mineralen, essentiële (onverzadigde) vetzuren, eiwitten, nucleïnezuren, vezels en een hoge concentratie van de anti-oxidanten Chlorofyl en Carotenoïden. Chlorella is zo compleet dat het bijna alle voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het is dus een uitstekende aanvulling op je dagelijkse voeding.

Echter de meest opmerkelijke eigenschap van Chlorella is zijn hoge Chlorofyl concentratie. Chlorofyl is een zeer krachtig anti-oxidant dat planten hun groene kleur geeft, ook wel "bladgroen" genoemd. Chlorofyl stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen, verwijdert zware metalen uit het lichaam, stimuleert de lever bij zijn bloedzuiverende werking, versterkt het immuunsysteem, verlaagt de cholesterol spiegel en heeft nog veel meer anti-oxidatieve eigenschappen.

Chalix Chlorella Biologica is een variant bekend als Chlorella vulgaris. Het heeft een aantal belangrijke eigenschappen, met name het vermogen om het lichaam in grote mate te ondersteunen bij detoxificatie (ontgifting). In tegenstelling tot wat men voorheen dacht bestaat "Chlorella pyrenoïdosa" niet. Dit was een foutieve benoeming voor een alg die tot Chlorella vulgaris behoort.

Binnen de celwand bevindt zich Chlorella groeifactor (CGF = Chlorella Growth Factor), een krachtig immuunsysteem stimulator die het lichaam helpt bij de afweer tegen onder andere virussen en de genezing van beschadigd weefsel helpt versnellen. Chlorella groeifactor is voornamelijk samengesteld uit nucleïnezuur derivaten zoals RNA en DNA die helpen bij de regeling van celgroei, reproductie en reparatie.

En het mooiste van alles is; Chlorella bevat de hoogste concentratie Chlorofyl van het gehele plantenrijk. Dat is tot 10 x meer dan in spinazie!

Hoe kan Chlorella nu zoveel voedingstoffen bevatten? Het "geheim" ligt hem in de aard van het organisme. De Chlorella alg neemt weinig aan voedsel op uit zijn omgeving, daartegenover staat dat het de meeste voedingsstoffen die hij nodig heeft zelf aanmaakt met behulp van zonlicht. Door deze ongelofelijke eigenschappen kan de alg zelfs overleven onder barre omstandigheden waarbij weinig bruikbaar voedsel beschikbaar is, het maakt immers zijn eigen voedingstoffen!

Op deze manier zit de Chlorella alg vol met essentiële voedingsstoffen, waarvan uiteraard ook mensen kunnen profiteren, en niet zo'n beetje ook.

Hoewel je in principe zoveel Chlorella kan gebruiken als je wilt, heeft iedereen een hoeveelheid Chlorella waarbij hij of zij zich prettig voelt. Deze hoeveelheid ligt meestal rond de 2 tot 5 gram per dag, hoewel gezondheidsfanaten ook wel meer nemen.

Chlorella wordt met name gebruikt bij (chronische) vermoeidheid, obstipatie en als bron van anti-oxidanten om gezond te blijven.

Dit maakt Chlorella het perfecte voedingssupplement, of beter gezegd; perfecte voeding.

Miljoenen mensen wereldwijd gebruiken Chlorella bij:

 • Om het lichaam te ontgiften, doordat het zware metalen cheleert en helpt verwijderen
 • Om het immuunsysteem te boosten
 • Om de vertering te reguleren en een goede darmfunctie te ondersteunen

Het grootste deel van de trouwe Chlorella gebruikers bevindt zich in Japan. Op de ranglijst van meest gebruikte supplementen heeft Chlorella de welbekende vitamine C van de eerste plaats verstoten. Vitamine C staat in Japan op nummer 2 meest gebruikte supplementen, en Chlorella op nummer 1. Dit is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat Chlorella één van de hoogste voedingswaarden heeft van alle voedingssoorten op aarde!

 

 

CHALIX Chlorella Biologica wordt gebruikt voor:

 • Een hoge dosis Anti-Oxidanten
 • Vermoeidheid
 • Een natuurlijke bron van jodium
 • Hoge Werkdruk en Stress
 • Gebrek aan Vitaliteit
 • Verhoogde Lichamelijke Inspanning
 • Een slechte Stoelgang, Chlorella is een bron van Vezels en werkt zeer effectief op de stoelgang (vanaf een hoeveelheid van ongeveer 2 gram per dag, maar dit verschilt per persoon)
 • Mensen die te Weinig Groenten Eten
 • Integratie in een Detox Kuur

 

 

CHALIX Chlorella Biologica is:

 • 100% puur, zonder toevoegingen
 • Gebroken celwand voor optimale absorbtie van nutriënten
 • Biologisch gecertificeerd door onder andere de Soil Association
 • ISO9001:2000-HACCP gecertificeerd; een internationale standaard voor kwaliteit en voedselveiligheid van het product
 • GMP gecertificeerd; een internationale standaard voor een gecontroleerd productieproces
 • Rijk aan Chlorofyl en Carotenoïden.

 

Overige kwaliteitscerfiticaten van CHALIX Chlorella Biologica:

EU Organic certificaat EU Biologisch
Naturland Organic certificaat Naturland Biologisch
GMP gecertificeerd GMP gecertificeerd
ISO9001:2000 en HACCP gecertificeerd ISO9001:2000 en HACCP gecertificeerd
ISO9001:2000 en HACCP gecertificeerd Halal gecertificeerd door Ifanca International
ISO9001:2000 en HACCP gecertificeerd Kosher gecertificeerd door Star-K

 

 

Verschil tussen onze Japanse Yaeyama Chlorella en Biologische Chlorella:

Zowel Chalix Chlorella Expert (Japanse Yaeyama Chlorella) als Chalix Chlorella Biologica (Biologische Chlorella) zijn van hoogwaardige kwaliteit, echter het verschil tussen de twee soorten Chlorella zit hem in de kleur (zie foto), de grootte van de tabletten en de voedingwaarden.

 

 

Voedingswaarden & Ingrediënten

Ingrediënten: 100% pure Biologische Chlorella met gebroken celwand, zonder toevoegingen.

Voedingwaarden per 100 gram Chalix Chlorella Biologica tabletten:

Algemene samenstelling:
Eiwit 57.5 g
Vet 6.7 g
Vezels 12 g
Koolhydraten 11.2g
Energie 326 kcal
Aminozuren:
Isoleucine 2.98 g
Leucine 5.27 g
Lysine 3.68 g
Methionine 0.89 g
Threonine 3.12 g
Tryptofaan 2.82 g
Valine 2.59 g
Alanine 3.37 g
Arginine 4.22 g
Aspartaanzuur 3.53 g
Cystine 0.41 g
Glutaminezuur 6.6 g
Glycine 3.34 g
Histidine 1.17 g
Proline 2.76 g
Serine 2.38 g
Tyrosine 2.75 g
Vitaminen:

(Provitamine A)
Beta-Caroteen

450000 IU
B1 (Thiamine) 1.29 mg
B2 (Riboflavine) 3.1 mg
B3 (Niacin) 59 mg
B5 (Pantotheenzuur) 0.13 mg
B6 (Pyridoxine) 0.96 mg
Biotine 0.1 mg
B11 (Foliumzuur) 2.3 mg
B12
(Cyanocobalamine)
50 mcg
C (Ascorbinezuur) 2.64 mg
E (Tocopherol) 8.9 mg
Mineralen:
Calcium 330 mg
Fosfor 1210 mg
Ijzer 210 mg
Natrium 550 mg
Jodium 1 mg
Magnesium 360 mg
Zink 210 mg
Phytonutriënten:
Caroteinoiden totaal 917 mg
Beta-Caroteen 135 mg
Chlorofyl 3180 mg
Chlorofyl-a 1749 mg
C.G.F.(Chlorella
Growth Factor)
2.5 g
Vetzuren:
- verzadigd 0.95 g
- onverzadigd 2.52 g
Oleinezuur 0.49 g
Linoleenzuur 1.28 g
Alpha-linoleenzuur 0.27 g

 

 

Gebruiksadvies

Gebruiksadvies CHALIX Chlorella Biologica: CHALIX Chlorella Biologica is natuurlijke voeding, en geen supplement op basis van een concentraat. Zodoende kunt u in principe niet overdoseren op Chlorella. Het ligt er helemaal aan bij welke hoeveelheid u zich prettig voelt. Over het algemeen wordt aanbevolen om 2 tot 8 gram CHALIX Chlorella Biologica per dag bij de maaltijd(en) in te nemen met een ruime hoeveelheid water. Dit zijn 4 tot 16 CHALIX Chlorella Biologica tabletten per dag naar eigen behoefte. 4 tot 16 tabletten per dag lijkt misschien veel, maar onthoudt hierbij wel dat Chlorella natuurlijke voeding is en geen concentraat, je eet letterlijk algen zoals je bijvoorbeel broccoli zou eten.

Bij gebruik voor de eerste keer: Begin met 1 tablet per dag gedurende 4 dagen. Verhoog de dosis elke 4 dagen telkens met 2 tabletten tot de gewenste hoeveelheid is bereikt. Dit geeft uw darmen de kans te wennen aan de algen. De dosis sneller ophogen mag, maar het wordt aangeraden dit pas te doen na CHALIX Chlorella Biologica minstens 2 weken (dagelijks) gebruikt te hebben.

Van een hoeveelheid van 2 gram per dag zult u misschien niet zoveel merken, hoewel sommige mensen daar wel genoeg aan hebben. 3 gram (6 tabletten) per dag is een gemiddelde onderhoudsdosis om de gezondheid te ondersteunen, en een dosis van 5 gram (10 tabletten) per dag of hoger wordt gebruikt wanneer men wat extra's kan gebruiken, bijvoorbeeld in periodes van stress, bij vermoeidheid of bij ziekte.

Let op: Chlorella en/of Spirulina kunnen, net als elk ander natuurproduct, een allergische reactie veroorzaken bij personen die daar gevoelig voor zijn. Ervaring leert dat dit weinig voorkomt, echter: stop meteen het gebruik van Chlorella en/of Spirulina bij een allergische reactie.

 

 

Chalix Chlorella Biologica tabletten: Overzicht pakketten

Bij CHALIX staat kwaliteit voorop. Onze Chlorella Biologica tabletten zijn dan ook van uitzonderlijke kwaliteit. Ervaren is geloven.

€ 32,98
26,38

U bespaart: 20%

200 gram/ 400 tabletten á 500 mg/ 66 dagen bij gebruik van 3 gram (= 6 tabletten) per dag.

€ 49,47
34,63

U bespaart: 30%

300 gram/ 600 tabletten á 500 mg/ 100 dagen bij gebruik van 3 gram (= 6 tabletten) per dag.

€ 98,94
64,31

U bespaart: 35%

600 gram/ 1200 tabletten á 500 mg/ 200 dagen bij gebruik van 3 gram (= 6 tabletten) per dag – Dit is ons Extra Voordeel Pakket. Het Extra Voordeel Pakket is aan te raden als u zeker weet dat u dagelijks (of regelmatig) Chlorella gebruikt. U profiteert met dit pakket van het grootste voordeel per pouch van 100 gram Chlorella.
€ 16,49 100 gram/ 200 tabletten á 500 mg/ 33 dagen bij gebruik van 3 gram (= 6 tabletten) per dag – Dit is ons Probeerpakket voor eerste-keer gebruikers, die niet meteen een grote hoeveelheid durven te bestellen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of registreren

Gerelateerde producten

Chlorella Biologica Poeder 100 gram

Chlorella Biologica Poeder 100 gram

■Energie ■Stoelgang ■Jodium     ..

€ 16,03 Excl. BTW: € 14,71

Spirulina Biologica Tabletten 100 gram/ 200 tabletten

Spirulina Biologica Tabletten 100 gram/ 200 tabletten

■Energie ■Stoelgang ■Jodium     ..

€ 16,40 Excl. BTW: € 15,05

Wheatgrass Wonder Premium Biologische Tarwegraspoeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

Wheatgrass Wonder Premium Biologische Tarwegraspoeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

■Energie ■Kalium ■Antioxidanten    ..

€ 16,40 Excl. BTW: € 15,05

Maca Biologica Premium Biologische Maca Poeder uit Peru 200 gram

Maca Biologica Premium Biologische Maca Poeder uit Peru 200 gram

■Energie ■Weerstand ■Stamina   Wat ..

€ 7,71 Excl. BTW: € 7,08

Barleygrass Boost Premium Biologische Gerstegras Poeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

Barleygrass Boost Premium Biologische Gerstegras Poeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

■Energie ■Kalium ■Antioxidanten    ..

€ 16,40 Excl. BTW: € 15,05

Tags: chlorella tabletten, bio chlorella, chlorofyl, vermoeidheid, energie, jodium, algen