■Energie ■Stoelgang ■Jodium    

Wat is Chlorella?
Waar wordt Chlorella voor gebruikt?
CHALIX Chlorella Expert is Japanse Yaeyama Chlorella
Onze Kwaliteitsgarantie
Voedingswaarden & Ingrediënten
Gebruiksadvies
Voordeelpakketten

 

Chlorella: Wat is het?

Chalix Chlorella Expert tabletten

Chlorella is een heel bijzonder organisme, een eencellige alg die leeft in zoet water. Chlorella is eigenlijk een micro-alg, een microscopische kleine algen-soort. Van algen weten we dat ze in het water leven, maar wat maakt deze Chlorella alg zo bijzonder?

Chlorella zit bomvol essentiële voedingsstoffen en bevat een hoge concentratie anti-oxidanten. Deze voedingstoffen omvatten vitaminen, mineralen, essentiële (onverzadigde) vetzuren, eiwitten, nucleïnezuren, vezels en een hoge concentratie van de anti-oxidanten Chlorofyl en Carotenoïden. Chlorella is zo compleet dat het bijna alle voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het is dus een uitstekende aanvulling op je dagelijkse voeding.

Echter de meest opmerkelijke eigenschap van Chlorella is zijn hoge Chlorofyl concentratie. Chlorofyl is een zeer krachtig anti-oxidant dat planten hun groene kleur geeft, ook wel "bladgroen" genoemd. Chlorofyl stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen, verwijdert zware metalen uit het lichaam, stimuleert de lever bij zijn bloedzuiverende werking, versterkt het immuunsysteem, verlaagt de cholesterol spiegel en heeft nog veel meer anti-oxidatieve eigenschappen.

En het mooiste van alles is; Chlorella bevat de hoogste concentratie Chlorofyl van het gehele plantenrijk. Dat is tot 10 x meer dan in spinazie!

Hoe kan Chlorella nu zoveel voedingstoffen bevatten? Het "geheim" ligt hem in de aard van het organisme. De Chlorella alg neemt weinig aan voedsel op uit zijn omgeving, daartegenover staat dat het de meeste voedingsstoffen die hij nodig heeft zelf aanmaakt met behulp van zonlicht. Door deze ongelofelijke eigenschappen kan de alg zelfs overleven onder barre omstandigheden waarbij weinig bruikbaar voedsel beschikbaar is, het maakt immers zijn eigen voedingstoffen!

Op deze manier zit de Chlorella alg vol met essentiële voedingsstoffen, waarvan uiteraard ook mensen kunnen profiteren, en niet zo'n beetje ook.

Hoewel je in princiepe zoveel Chlorella kan gebruiken als je wilt, heeft iedereen een hoeveelheid Chlorella waarbij hij of zij zich prettig voelt. Deze hoeveelheid ligt meestal rond de 2 tot 5 gram per dag, hoewel gezondheidsfanaten ook wel meer nemen.

Chlorella wordt met name gebruikt bij (chronische) vermoeidheid, obstipatie en als bron van anti-oxidanten om gezond te blijven.

Dit maakt Chlorella het perfecte voedingssupplement, of beter gezegd; perfecte voeding.

Miljoenen mensen wereldwijd gebruiken Chlorella bij:

 • Om het lichaam te ontgiften, doordat het zware metalen cheleert en helpt verwijderen
 • Om het immuunsysteem te boosten
 • Om de vertering te reguleren en een goede darmfunctie te ondersteunen

Het grootste deel van de trouwe Chlorella gebruikers bevindt zich in Japan. Op de ranglijst van meest gebruikte supplementen heeft Chlorella de welbekende vitamine C van de eerste plaats verstoten. Vitamine C staat in Japan op nummer 2 meest gebruikte supplementen, en Chlorella op nummer 1. Dit is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat Chlorella één van de hoogste voedingswaarden heeft van alle voedingssoorten op aarde!

 

Chlorella Expert wordt gebruikt voor:

 • Een hoge dosis Anti-Oxidanten
 • Vermoeidheid
 • Een natuurlijke bron van jodium
 • Gebrek aan Vitaliteit
 • Verhoogde Lichamelijke Inspanning
 • Een slechte Stoelgang, Chlorella is een bron van Vezels en werkt zeer effectief op de stoelgang (vanaf een hoeveelheid van ongeveer 2 gram per dag, maar dit verschilt per persoon)
 • Mensen die te Weinig Groenten Eten
 • Integratie in een Detox Kuur

 

 

CHALIX Chlorella Expert is Japanse Yaeyama Chlorella & meer:

 • 100% Pure Japanse Yaeyama Chlorella, zonder toevoegingen
 • Gebroken Celwand voor maximale absorbtie in de darm
 • ISO9001-HACCP gecertificeerd
 • GMP gecertificeerd
 • Gecertificeerd Kosher
 • Hoog Gehalte aan Chlorofyl vergeleken met andere merken
 • Mooie Diepgroene Kleur
 • Frisse Geur
 • Kwaliteitsgarantie en Tevredenheidsgarantie met het "GOLD Quality Expert Seal"

 

 

 

Gold Quality Expert Seal: Ons Kwaliteitszegel

 

Het is natuurlijk niet voldoende dat onze Chlorella en Spirulina 100% natuurlijk zijn zonder toevoegingen, de algen moeten ook van aanzienlijke kwaliteit zijn zodat we optimaal van hun gezondheidsvoordelen kunnen genieten. Daarom heeft Chalix het "Gold Quality Expert Seal" ontwikkeld.

Dit gouden kwalteitszegel zit op elke verpakking en garandeert:

Dat de inhoud van elke pouch algen voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden zoals puurheid (geen contaminatie met verontreinigingen), hoge voedingswaarden (wat ook een mooie kleur geeft), hoge verteerbaarheid, zonder enige toevoeging van geur-/kleur-/conserverings-/smaakstof. Met andere woorden; de beste pure Chlorella en Spirulina.
De versheid van de algen.
Dat de verpakking luchtdicht hersluitbaar is en van voor de gezondheid veilige materialen is gemaakt.
Uw volledige tevredenheid.

 

 

 

Voedingswaarden

 

Ingrediënten: 100% Pure Japanse Yaeyama Chlorella algen met gebroken celwand, zonder toevoegingen.

In de tabel hiernaast vind u alle voedingswaarden die van toepassing zijn op Chlorella Expert. Chlorella Expert bevat een zeer hoog Chlorofyl gehalte in vergelijking met andere merken. Door de stabiele klimaatsomstandigheden op de Japanse Yaeyama eilanden waar Chlorella Expert wordt gekweekt, zijn deze waarden, op minimale variaties na, vrijwel constant.

De voedingswaarden die kenmerkend zijn voor Chlorella Expert, en die Chlorella Expert zo speciaal maken zijn met groen omgeven.

Chlorella Expert heeft een hoog gehalte aan voedingsvezels. Samen met het positieve effect dat Chlorella Expert heeft op de microbiële samenstelling in de darmen, zorgt dit ervoor dat het nemen van Chlorella Expert een positief effect heeft op de stoelgang.

Chlorella Expert staat ook bekend om zijn hoge Chlorofyl gehalte dat tot 10 keer zoveel is als in spinazie (!).

Daarnaast staat Chlorella Expert ook bekend om zijn hoge gehalte aan Carotenoïden, met name Alfa- en Beta-caroteen. Beta-caroteen heeft een anti-oxidatieve werking en wordt in het lichaam omgezet in vitamine A.

Chlorella Expert is rijk aan ijzer. Ijzer zorgt ervoor dat onze rode bloedcellen zuurstof kunnen vervoeren naar de weefsels. Met name vrouwen van vruchtbare leeftijd hebben vaak een verhoogde behoefte aan ijzer. Chlorella Expert vormt een goede aanvulling op de dagelijkse ijzer inname.

"Phytopigmenten" zijn anti-oxidanten die een onderscheidende kleur hebben, en die groenten, fruit, maar ook algen, hun kleur geven. Chlorofyl is groen van kleur, Carotenoïden variëren van roze/rood/oranje en Phycocyanine is blauw gekleurd. Er zijn nog vele andere anti-oxidanten met verschillende kleuren die voorkomen in groenten en fruit.

   

Per 100 gram:

 

ALGEMENE SAMENSTELLING  

Energie

416 kcal

Eiwit

67.5 g

Beschikbare koolhydraten

2.1 g

Vet

13.4 g

Vochtgehalte

3.2 g

Voedingsvezel

8.3 g

 

 

VITAMINEN

 

Vitamine A (retinol equivalent)

8300 μg

Alfa- Caroteen

27100 μg

Beta- Caroteen

86100 μg

Vitamine B1 (Thiamine)

1.63 mg

Vitamine B2 (Riboflavine)

5.68 mg

Vitamine B3 (Niacin)

32.4 mg

Vitamine B6 (Pyridoxine)

2.34 mg

Vitamine C ( Totaal ascorbinezuur)

49.9 mg

Vitamine E (α- Tocopherol)

22.6 mg

Vitamine B11 (Foliumzuur)

2.40 mg

 

 

AMINOZUREN

 

Arginine

3.90 g

Lysine

5.03 g

Histidine

1.33 g

Phenylalanine

2.93 g

Tyrosine

2.31 g

Leucine

5.27 g

Isoleucine

2.31 g

Methionine

1.35 g

Valine

3.47 g

Alanine

4.75 g

Glycine

3.51 g

Proline

2.90 g

Glutaminezuur

6.86 g

Serine

2.40 g

Threonine

2.84 g

Aspartaanzuur

5.34 g

Tryptophaan

1.23 g

Cystine

0.80 g

 

 

MINERALEN

 

Ijzer

164 mg

Calcium

205 mg

Magnesium

279 mg

Kalium

1030 mg

 

 

ESSENTIËLE VETZUREN

 

Linolzuur

221 mg

Linoleenzuur

577 mg

 

 

PHYTOPIGMENTEN

 

Chlorofyl

3710 mg

 

 

- waarvan CAROTENOÏDEN

 

Luteïne

449 mg

Zeaxanthine

31 mg

Alfa- Caroteen

27100 μg

Beta- Caroteen

86100 μg

 

 

 

Chlorella Expert: Gebruiksadvies

Gebruiksadvies Chlorella Expert: Chlorella Expert is natuurlijke voeding, en geen supplement op basis van een (synthetisch) concentraat. Zodoende kunt u in princiepe niet overdoseren op Chlorella. Het ligt er helemaal aan bij welke hoeveelheid u zich prettig voelt. Over het algemeen wordt aanbevolen om 1 tot 5 gram Chlorella Expert per dag bij de maaltijd(en) in te nemen met een ruime hoeveelheid water. Dit zijn 5 tot 40 Chlorella Expert tabletten per dag naar eigen behoefte. 5 tot 40 tabletten per dag lijkt misschien veel, maar onthoudt hierbij wel dat Chlorella natuurlijke voeding is en geen concentraat, je eet letterlijk algen zoals je bijvoorbeel broccoli zou eten.

Bij gebruik voor de eerste keer: Begin met 2 tabletten per dag gedurende 4 dagen. Verhoog de dosis elke 4 dagen telkens met 2 tabletten tot de gewenste hoeveelheid is bereikt. Dit geeft uw darmen de kans te wennen aan de algen. De dosis sneller ophogen mag, maar het wordt aangeraden dit pas te doen na Chlorella Expert minstens 2 weken (dagelijks) gebruikt te hebben.

 

 

CHALIX Chlorella Expert: Overzicht pakketten

€ 27,55

U bespaart: 21%

200 gram/ 1000 tabletten á 200 mg/ 66 dagen bij gebruik van 3 gram (= 15 tabletten) per dag – Dit is ons "normale" Pakket voor regelmatige Chlorella gebruikers.

€ 36,75

U bespaart: 30%

300 gram/ 1500 tabletten á 200 mg/ 100 dagen bij gebruik van 3 gram (= 15 tabletten) per dag – Dit is ons Voordeel Pakket. Het Voordeel Pakket is een zeer goede keus als u zeker weet dat u elke dag (of regelmatig) Chlorella gebruikt.

€ 68,95

U bespaart: 34%

600 gram/ 3000 tabletten á 200 mg/ 200 dagen bij gebruik van 3 gram (= 15 tabletten) per dag – Dit is ons Extra Voordeel Pakket. Het Extra Voordeel Pakket is aan te raden als u zeker weet dat u dagelijks (of regelmatig) Chlorella gebruikt. U profiteert met dit pakket van het grootste voordeel per pouch van 100 gram Chlorella Expert.
€ 17,43 100 gram/ 500 tabletten á 200 mg/ 33 dagen bij gebruik van 3 gram (= 15 tabletten) per dag – Dit is ons Probeerpakket voor eerste-keer gebruikers, die niet meteen een grote hoeveelheid durven te bestellen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of registreren

Japanse Yaeyama Chlorella Tabletten 100 gram/ 500 st.

 • Model: Y-CH-T
 • Spaarpunten: 9
 • Beschikbaarheid: Niet op voorraad
 • € 17,43

 • Excl. BTW: € 16,44
 • Prijs in spaarpunten: 249

 • 2 of meer € 13,78
 • 3 of meer € 12,25
 • 6 of meer € 11,49

Gerelateerde producten

Chlorella Biologica Tabletten 100 gram/ 200 st.

Chlorella Biologica Tabletten 100 gram/ 200 st.

■Energie ■Stoelgang ■Jodium     ..

€ 16,49 Excl. BTW: € 15,56

Chlorella Biologica Poeder 100 gram

Chlorella Biologica Poeder 100 gram

■Energie ■Stoelgang ■Jodium     ..

€ 15,59 Excl. BTW: € 14,71

Spirulina Biologica Tabletten 100 gram/ 200 tabletten

Spirulina Biologica Tabletten 100 gram/ 200 tabletten

■Energie ■Stoelgang ■Jodium     ..

€ 15,95 Excl. BTW: € 15,05

Wheatgrass Wonder Premium Biologische Tarwegraspoeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

Wheatgrass Wonder Premium Biologische Tarwegraspoeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

■Energie ■Kalium ■Antioxidanten    ..

€ 15,95 Excl. BTW: € 15,05

Maca Biologica Premium Biologische Maca Poeder uit Peru 200 gram

Maca Biologica Premium Biologische Maca Poeder uit Peru 200 gram

■Energie ■Weerstand ■Stamina   Wat ..

€ 7,50 Excl. BTW: € 7,08

Barleygrass Boost Premium Biologische Gerstegras Poeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

Barleygrass Boost Premium Biologische Gerstegras Poeder uit Nieuw-Zeeland 200 gram

■Energie ■Kalium ■Antioxidanten    ..

€ 15,95 Excl. BTW: € 15,05

Tags: japanse chlorella